Ongeveer een week na de uitvaart zullen wij u bellen om een afspraak te maken voor een nagesprek. We blikken samen terug op de uitvaart en de dagen daarvoor. Is alles gegaan zoals gewenst? Daarnaast is er ruimte om te praten over de vragen rond het overlijden die op dat moment op u af komen, asbestemming of een grafmonument, maar ook gewoon over 'hoe het nu gaat'. Indien nodig verwijzen wij door. In dit gesprek zullen wij u ook persoonlijk de factuur overhandigen en deze toelichten.

Wij bieden de mogelijkheid om een gesprek te hebben met een rouwbegeleidster. Hiervoor werken wij onder andere samen met Danielle BurgmansMinjon van Zoest en Karin Spapens. Minjon heeft een e-boek samengesteld met 10 eerste tips om aan de slag te gaan met de rouw.

Laagdrempelige hulp, administratief, maar ook gesprekken, vindt u ook bij het maatschappelijk werk (IMW in Tilburg). Voor actuele groepen of bijeenkomsten in Midden-Brabant, en een overzicht van rouw- en stervensbegeleiders vindt u bij het samenwerkingsverband Sterven en Rouw Midden-Brabant.

Met onze Nabestaandendesk-service bieden wij maatwerk. Dit is een online platform met een checklist die zich aanpast aan uw persoonlijke situatie. Heel eenvoudig komt u erachter wat er afgehandeld moet worden in de nalatenschap. Van erfenis, notaris, bankzaken tot belastingen en het opzeggen van verzekeringen, goede doelen en social media. Zo heeft u snel overzicht en heeft u ook alles na de uitvaart goed geregeld. Via deze link kunt u zien hoe dit werkt. 
Bent u niet zo digitaal? Of werkt u liever alles af op uw eigen manier? Dan kunt u van ons een handzaam boekje ontvangen om de nalatenschap af te wikkelen: ‘Zorgen Erna, Hulp bij afwikkeling van de nalatenschap.’ Wij begeleiden u graag in het maken van een passende keuze voor uw situatie. 

Als u er zelf niet uitkomt, kunnen wij een beroep doen op José Appels Nalatenschapsmakelaar voor ondersteuning bij de administratieve afwikkeling na de uitvaart.

Wat je met de overheid moet regelen, verschilt per situatie, kijk hier voor een checklist.

Digitale nazorg is hulp om digitale accounts en data van de overledene veilig te stellen of toegankelijk te maken voor nabestaanden en om digitale abonnementen te kunnen beeindigen. Voor digitale nazorg kunt u contact opnemen met Digital Life Legacy

Wij organiseren vier keer per jaar een wandeling voor mensen in de rouw. Klik hier voor meer informatie over de wandelingen. 

Er zijn veel manieren waarop troost gevonden kan worden. Klik hier voor enkele ideeën.