reacties van klanten

Na afloop van een uitvaart krijgen wij geregeld dankbare reacties van nabestaanden. Hieronder enkele citaten uit deze reacties:

"Een jaar na het overlijden van onze moeder, hebben we vorige week toch nog vrij plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve vader. Wederom hebben wij heel veel steun en kracht ervaren bij het kordate, maar vooral liefdevolle optreden van Harriet. Bedankt voor alles!
>> Marieke en Bas Vermeulen

"Bedankt voor de manier waarop je de begrafenis van Marion hebt geleid. De ingetogen, vriendelijke en nauwgezette manier van werken voelde voor mij van begin af aan vertrouwd. Het is een prachtige begrafenis geworden, waar we allemaal goede herinneringen aan over houden."
>> Wim Leijten

"Dank voor de rol die jij hebt gespeeld bij het afscheid. Op een bescheiden, attente en adequate wijze heb jij de regie genomen de afgelopen dagen. Daardoor hebben we afscheid kunnen nemen op een wijze die Mam verdient en ons heel veel troost biedt."
>> Ton Gimbrère

"Je hebt vanaf het eerste contact pro-actief gedacht en gehandeld. Ze heeft me de mogelijkheid gegeven zoveel mogelijk zelf de regie te houden. Dacht niet in "ja maar", ze dacht in mogelijkheden. Elk onderdeel, zoals kist met afwijkende kleur, de rouwkaart, het bidprentje hadden steeds haar volle aandacht ondanks de tijdsdruk. Zij liet zich niet opjagen, maar koos voor de gewenste kwaliteit. Door echt te kijken naar de wensen van nabestaanden en die samen met hen zo goed mogelijk invullen, ontstaat een kwaliteitsniveau waarop deze onderneming trots mag zijn". 
>>
Laurens Langenberg

"We zijn zeer tevreden en kijken terug op een warme en professionele begeleiding met veel ruimte voor eigen ideeën. We hadden zelf veel regie en een hele fijne ondersteuning vanuit jou/jullie. Van de kennismaking met je tot het eindgesprek was het zeer prettig om dit met je te mogen doen. Harriet, nogmaals heel erg bedankt."
>> Marion de Natris - van Loosbroek

"Langs deze weg wil ik je nogmaals heel hartelijk danken voor je fijne begeleiding! Je deed het heel prettig en was erg zorgvuldig. De voorbereidende gesprekken, steeds tussendoor afstemmen, de wake, het drukwerk, de auto en natuurlijk de bijeenkomst zelf; alles is heel prettig en helemaal goed, en zoals wij het voor ogen hadden, verlopen. We hebben er een hele mooie herinnering aan overgehouden!"
>> Angelique Bosmans

"Ons hele gezin ziet met enorme dankbaarheid terug op de wijze waarop jij het ons mogelijk maakte vaders leven uit handen te geven. Je was een geweldige steun, hebt alles in perfecte banen geleid. We zullen deze week vooral dankzij jouw begeleiding in warme herinnering houden, dankjewel!"
>> Ineke de Ridders

"Na het overlijden van onze lieve 13-jarige dochter Anna als gevolg van een verkeersongeluk waren wij enorm verdrietig. Opeens moet je over allerlei dingen nadenken waar je nooit over wilde nadenken, beslissingen nemen over zaken waar je nooit over hebt nagedacht… Vanaf seconde één heeft Harriet ons daar uitstekend in begeleid, in een mooie mix van empathie en zakelijkheid. We hebben de crematie van Anna als gezin precies vorm gegeven zoals we dat zelf wilden. Harriet dacht mee, kwam met prima suggesties op elk gebied waar we vragen over hadden, zorgde ervoor dat we niets over het hoofd zagen. In de aanloop naar, tijdens en na de crematie liep alles perfect. Harriet was er altijd voor ons. Dankjewel."
>> Ingelies en Niek

"Vanmiddag hebben we een lieve vriendin begraven op Natuurbegraafplaats de Hoevens. Een mooi en intiem afscheid van een prachtig mens. Het was de allereerste ter aarde bestelling op de Hoevens, een schitterende plek midden in de natuur. De ceremonie was intens, met in ieder geval voldoende ruimte voor ieders verhaal. Ingetogen maar ook uitbundig, vrolijk en toch ook verdrietig, maar altijd vervuld van een onmetelijke liefde en warmte. Echt een bijeenkomst van de schoonheid en de troost.
Dank aan Lian van Meel. Zij heeft de ceremonie met geduld, tact, respect en (gelukkig ook) zonder plaatsvervangend lijden begeleid. Met dankbare groet."
>> Paul Janssen

"Als de Liefde-van-je-Leven je plotseling verlaat zou je het liefst de hele wereld voor een tijd willen buitensluiten. Maar dat kan niet. Er moet van alles en nog wat geregeld en afgesproken worden. Iemand had mij daarvoor Harriet van der Vleuten aanbevolen. Een weekje was ze mijn steun en toeverlaat en ik had haar niet kunnen en niet willen missen. Ze dacht mee, kwam met waardevolle suggesties of droeg waar nodig alternatieven aan. Ook was zij het steuntje-in-de-rug dat ik nodig had. Harriet hielp het kader scheppen waardoor de afscheidsbijeenkomst voor mijn Elsje een heel bijzonder, heel persoonlijk en intiem gebeuren is geworden. Beter had het niet gekund, Harriet! 
>> Paul Meijer  

"Nogmaals bedankt voor je flexibele en sturende leiderschap, je scherpe oog, ruimte, warmte en pratische instelling. Puur vakmanschap!"
>> Lieselotte Nooyen 

"Lian, ik wil je nogmaals, ook namens de kinderen, bedanken voor je prettige begeleiding afgelopen week. Ondanks ons grote verdriet, hebben wij de afgelopen week toch als positief ervaren. De kinderen willen je vooral bedanken dat zij overal bij betrokken zijn geweest, vanaf het wassen/opbaren van ons pap tot aan het laatste afscheid, de kist in het graf laten zakken. Ze hebben dat als 'fijn, mooi' ervaren. Mede door jouw steun en vooral rust is deze week als een waardig afscheid geweest. Dank je wel hiervoor. Het helpt ons enorm in de verwerking van ons verdriet!
>> Familie de Jong 

“Graag wil ik je namens mijn moeder en Suzanne, Michiel en Olga heel hartelijk bedanken voor je gewelige hulp om het afscheid van mijn vader tot een mooie en waardige dag te maken. We zijn allemaal onder de indruk hoe je de perfecte balans weet te vinden tussen menselijke betrokkenheid en professionaliteit. Je hebt ons vanaf het eerste moment een gevoel gegeven dat we onvoorwaardelijk op je konden rekenen. Het resultaat was zoals mijn vader dat gewenst zou hebben.”
>> Joost Serrarens

"Lieve Harriet, Dank voor je warme accurate steunende begeleiding in de afgelopen dagen. We hebben ons allemaal goed gehoord gevoeld in onze wensen en goed beholpen bij het komen tot besluiten." 
>> Marijke van Vugt

"Graag wil ik Harriet en haar team, ook namens mijn vader en broer, hartelijk bedanken voor de manier waarop zij de begrafenis van mijn hebben begeleid. Persoonlijk, professioneel, rustig, altijd zoekend naar een oplossing, meedenken en betrokken. Heel erg fijn."
>> Noortje van Berkel

"We willen je ontzettend bedanken voor je advies en ondersteuning bij het regelen van alles wat noodzakelijk was omtrent het overlijden van moeder. Je duidelijkheid en daadkracht waren vooral erg prettig. Verder was je oog voor detail bijzonder fijn."
>> Gerard, Ben, Kitty en Rianne Vrolijk

"Ik gun iedereen een uitvaart op de manier hoe wij dat voor mama waar hebben kunnen maken! Ook nooit beseft hoe belangrijk het is om 'de match' te voelen en het vertrouwen te hebben in iemand die je nog niet kent. Ik ben iemand die van nature alles zélf in de hand denkt te hebben, maar wat wás het een oprecht fijn en veilig gevoel hoe jij Bas en mij kon steunen!!
>> Marieke en Bas Vermeulen

"Ook op deze manier willen wij Anne nogmaals erg bedanken voor haar hulp, meedenken, op zijn tijd toch even je professionele blik over ideeën laten gaan en oplossingen aandragen voor de soms ongewone dingen die we wilden. Omdat dit de eerste keer was dat we dingen zelf moesten regelen, maar dat zeker niet op de standaard manier wilden doen, was het juist zo belangrijk dat er een goede klik was en dat je ten alle tijde voor ons klaarstond om even je mening te geven of advies te vragen.
We hebben van velen gehoord dat het afscheidsfeest van George erg bijzonder was en dat is zeker ook aan jouw inbreng en ondersteuning te danken. Daardoor is het een afscheid van George geworden zoals we dat voor ogen hadden. Dat maakt het verlies niet minder zwaar, maar het helpt wel bij de verwerking van het verdriet. Heel erg bedankt voor alles!
>>
Chrisje Nieuwenhoven

"Ik kijk nog steeds met een heel mooi gevoel terug op het afscheid en de uitvaart van mijn vader. Nog bedankt voor al je hulp daarbij. Het was allemaal erg af en compleet. En daardoor heel troostend. Het was fijn dat we zo voluit onze talenten konden inzetten om er iets moois van te maken. Ik heb er een haast ongepaste energie van gekregen.”
>> José Onderdenwijngaard 

"Wij hebben de uitvaart kunnen doen zoals wij het wilden, we werden niet gehinderd door voorgeschreven regels van de uitvaartondernemer van ‘zo doen wij dat altijd’, en dat was prettig.”
>> Peter van der Heijden

"Na een prachtige afsluitende dag, wil ik je nog maar eens bedanken voor je geweldige bijdrage in de verwerking van dit plotselinge verlies. Het was zo fijn om iemand erbij te hebben, waar een goede klik mee ontstond."
>> Paul van den Brekel  

"Allereerst willen we je nogmaals heel hartelijk danken voor je goede begeleiding van de uitvaart van onze vader vorige week. De dag is mede dankzij jou voor iedereen heel erg goed verlopen. We hadden het gevoel dat alles klopte en dat we onze vader het afscheid hebben kunnen geven dat bij hem en ons paste. Dat wat we vooraf zo graag wilden."
>> Margriet van Andel

"Graag wil ik je laten weten dat ik dankzij jou een mooie en onvergetelijke uitvaart van mijn moeder heb gehad. De wijze waarop je met deskundigheid, kordaatheid  maar ook met creativiteit en flexibiliteit  mij terzijde hebt gestaan, heeft zeer veel voor mij betekend. Je bent een geweldige vakvrouw en een goed en warm mens, een prachtige combinatie. De reacties van de andere aanwezigen tijdens deze intieme uitvaart waren lovend. Iedereen heeft het als zeer bijzonder ervaren en koestert deze laatste herinnering. Dank voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Het was  een ode aan het leven van mijn moeder en een waardige afsluiting hiervan."
>> Margreet Steendijk 

“Wij willen je nog eens enorm bedanken. Je was betrokken en afgestemd, je trok je in stilte terug naar de achtergrond, maar was toch oplettend en daarmee zeer ondersteunend”
>> Familie van de Ven 

" Tevens wil ik je laten weten dat ik je ondersteuning en aanwezigheid als zeer prettig en waardevol heb ervaren. Alle lof voor jou en je medewerkers."
>> Jeannette Rutten  

"Wat had je het allemaal goed voor elkaar bij mijn vaders overlijden. Had ik dat ook maar bij mijn moeder gehad. Daarmee wil ik zeggen: een goed verzorgde uitvaart is het halve verwerken van het verlies. Nooit heb ik bij jou de indruk gehad dat iets gehaast moest of snel. Integendeel. Naast de zakelijke kant, was je er ook met een luisterend oor, wat je op zo een moment nodig hebt. Daarom ben ik tevreden met hoe het allemaal is gegaan bij vaders overlijden. Chapeau voor jou!"
>> Jacqueline Volleberg over de uitvaart van haar vader 

"Wat ben ik blij dat mijn zusje ons attent maakte op jou. De aandacht, ruimte, suggesties en liefdevolle steun hebben ons goed gedaan. Het gemis is er zeker, maar we kijken terug op een prachtige dag. En dat is waardevol. Nogmaals: Dank!"
>> Nanny van den Brink 

"Het plotseling afscheid van Anita is nog steeds onwezenlijk. In het proces van afscheid en verwerking hebben wij aan jouw vakkundige en perfecte wijze van aanpak een goed en waardig gevoel overgehouden. Juist hierdoor hebben wij onze wensen voor een prachtig afscheid kunnen verwezenlijken, je voelde ons feilloos aan. Je steun zullen wij nooit vergeten. Bedankt!"
>> Henry, Thijn en Daan van Gorp 

"Harriet staat naast je. Dat gevoel overheerst bij ons. Ze heeft mede onze wens gerealiseerd om op een voor ons bijzondere manier afscheid te nemen van onze moeder. De dagen voor de crematie heeft ze ons bijgestaan om een mooie fotopresentatie mogelijk te maken. We hebben alles zelf gedaan, maar Harriet heeft het mogelijk gemaakt. Ze heeft een goed inlevingsvermogen en kan zichtbaar en onzichtbaar tegelijk zijn. Kortom; net dat beetje extra dat je nodig hebt als je een écht persoonlijk afscheid vorm wilt geven. Wij kijken op een bijzonder afscheid terug en willen Harriet daar ook op deze plaats hartelijk voor bedanken’’. 
>> Mirjam van Zuilen