Francy Derix

Verdriet is de liefde die pijn doet

“Wat jij doet zou ik nooit kunnen,” hoor ik mensen vaak zeggen als ik vertel wat ik doe. “Altijd zoveel verdriet.” En dat is exact waarom ik dit doe. Want ik zie veel meer dan verdriet. Verdriet legt namelijk precies bloot waar het in het leven om gaat. Verdriet is de liefde die pijn doet. En ik voel het als mijn opdracht om die liefde en zoveel andere gevoelens waarmee je met een dierbare verbonden bent op een eigen manier tot uitdrukking te brengen. Op die manier hoop ik dat een afscheid een herinnering wordt waar u met een warm gevoel op terug kunt kijken.

Mijn kracht ligt in het luisteren naar mensen, een creatieve insteek en mijn vermogen om emoties om te zetten in tekst. Ieder afscheid moet bijzonder voelen. ‘Bijzonder’ ligt voor sommige in een bescheiden of eenvoudig afscheid en voor anderen in een sprankelende toost op het leven. Graag onderzoek ik met u wat past en ondersteun ik bij alle keuzes die gemaakt moeten worden.

Het grootste deel van mijn liefde gaat uit naar mijn man John en onze kinderen Pim, Boris en Renske. Samen houden we ook heel veel van Billy, onze Golden Retriever.