Zoals bekend zijn er maatregelen om het corona-virus onder controle te houden. Gelukkig is er vanaf 26 juni weer veel meer mogelijk, ook al blijven er nog wel maatregelen. 

Hoeveel mensen mogen er bij een uitvaart zijn?
Het feitelijk toegestane maximum aantal gasten blijft afhankelijk van de grootte en indeling van de ruimte, aangezien het te allen tijde mogelijk moet zijn om 1,5 meter afstand te houden. Een eventueel vastgesteld maximum aantal is inclusief kinderen en exclusief uitvaartpersoneel. Hoeveel mensen er daadwerkelijk aanwezig kunnen zijn hangt dus af van de keuze van de locatie. Graag bespreken we samen met u wat een geschikte locatie kan zijn afhankelijk van uw wensen.

Is een condoleance na afloop mogelijk met een hapje en een drankje?
Ja en ook hier geldt dat het aantal gasten afhankelijk is van de grootte en indeling van de ruimte. Informeer bij ons naar de mogelijkheden

Moeten alle gasten een mondkapje dragen?
Neen, vanaf 26 juni is een mondkapje niet meer verplicht. Personeel van een locatie kan voor hun eigen veiligheid er wel een dragen. 

1,5 meter afstand
Voor iedereen die niet tot hetzelfde huishouden behoort geldt de 1,5 meter afstand maatregel. Kinderen tot 12 jaar vormen een uitzondering.

Komt de uitvaartbegeleidster aan huis om de uitvaart te bespreken?
Ook de uitvaartbegeleidster moet afstand houden en mag geen handen geven. Een uitvaart thuis regelen is mogelijk, indien er afstand gehouden kan worden en niemand klachten heeft.  Indien u wel klachten heeft of zelf graag op afstand blijft, dan zijn er mogelijkheden om via de telefoon of met beeldbellen zoveel mogelijk te regelen.

Wat als er gezondheidsklachten zijn of veel meer mensen dan toegestaan voor de plechtigheid?
Vaak zal het mogelijk zijn om alle mensen die belangrijk voor u zijn, uit te nodigen. Maar soms zal het niet mogelijk zijn om het afscheid vorm te geven zoals u wilt: indien onder de directe nabestaanden klachten zijn die mogelijk duiden op een corona-besmetting, of indien er veel meer familie, vrienden en bekenden zijn dan de beoogde ruimte toe kan laten. Ook dan bekijken we samen naar de vele mogelijkheden die er zijn om het afscheid persoonlijk te maken en manieren om nabestaanden met elkaar te verbinden. Een intieme dienst met een kleiner gezelschap kan uiteindelijk net zo waardevol en troostrijk zijn. Intussen zijn velen gewend aan het idee om een uitvaartdienst via livestream te volgen. En ook een erehaag kan verbindend en troostend zijn. 

Meer details over de laatste maatregelen vindt u hier.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid in corona tijd, neemt u dan gerust contact met ons op.