Zoals bekend heeft het RIVM verregaande maatregelen moeten nemen om het Corona-virus verder in te dammen. De noodzaak voor iedereen deze maatregelen zo goed mogelijk op te volgen hebben ook bij een afscheid van een dierbare verregaande consequenties.

Vanuit de uitvaartbranche zijn de volgende afspraken afgekondigd op maandag 16 maart die gelden tot ten minste 28 april:
- Een uitvaartplechtigheid mag slechts bezocht worden door maximaal 30 personen.
- Voor alle deelnemers aan de plechtigheid wordt gevraagd minimaal 1,5 meter afstand te houden.
- Een uitvaartbegeleider zal zoveel mogelijk telefonisch of middels video-bellen contact onderhouden met de nabestaanden.

Bij verlies van een dierbare is het des te moeilijker dat het niet mogelijk is samen te komen met alle mensen die belangrijk voor u zijn om u en elkaar te kunnen troosten en steunen. Het gaat ons aan het hart te moeten zeggen dat we niet anders kunnen dan deze maatregelen op te volgen ter bescherming van uw en onze gezondheid, hoe verdrietig dat ook is.
Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om het afscheid persoonlijk te maken en manieren om nabestaanden met elkaar te verbinden. Een intieme dienst die op afstand live te volgen is, een persoonlijk teken van steun van mensen die thuis moeten blijven, zoals een kaarsje aansteken op hetzelfde moment dat het afscheid plaatsvindt, een online condoleance-register. Of nu een afscheid in hele kleine kring en later een herdenkingsdienst. Wij denken met u mee en zullen er alles aan doen wat binnen ons bereik ligt om een afscheid warm en troostrijk te laten zijn.

Meer details over de afgekondigde maatregelen voor uw uitvaart vindt u hier.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een warm en persoonlijk afscheid, neemt u dan gerust contact met ons op.